IRVINE, קליפורניה, ארה"ב ואמסטרדם, הולנד – 30 ביוני 2024 – חברת Agendia, Inc. הודיעה היום כי מחקר NSABP B-42, שהעריך את השימוש במבחן MammaPrint בניבוי תועלת טיפול אנדוקריני מורחב (EET) בשלב מוקדם של סרטן השד, פורסם בגיליון יוני של Journal of Clinical Oncology.
המחקר שפורסם, "Utility of the 70-gene MammaPrint Assay for Prediction of Benefit from Extended Letrozole Therapy in the NRG Oncology/NSABP B-42 Trial", מצא כי מבחן MammaPrint מנבא את התועלת של טיפול אנדוקריני מורחב (EET) בשלב מוקדם של סרטן השד מסוג HR+ (קולטן הורמון חיובי). במיוחד, כאשר הגידול סווג על ידי MammaPrint כסיכון נמוך (0.000 עד +0.355), המטופלות הראו תוצאות משופרות עם טיפול אנדוקריני מורחב.
ניסוי NSABP B-42 (NCT00382070) היה ניסוי אקראי פרוספקטיבי, כפול סמיות, מבוקר פלצבו, בשלב III, שכלל 3,966 נשים לאחר גיל המעבר, עם סרטן שד בשלב מוקדם מסוג HR+, אשר היו נקיות ממחלה לאחר 5 שנים של טיפול אנדוקריני (בעזרת מעכבי ארומטאז או ≥3 שנים של טמוקסיפן ואחריהם מעכב ארומטאז). המטופלות חולקו באופן אקראי לקבלת 5 שנים נוספות של לטרוזול או פלצבו. התוצאות הראו ש-EET הפחית במידה מתונה את הסיכון להישנות מחלה אצל נשים לאחר גיל המעבר, והדגישו את הצורך לזהות חולות שיכולות להפיק תועלת מהטיפול.
בקרב תת-קבוצה של 1,866 חולות אקראיות, מייצגות את ניסוי האב, MammaPrint סיווגה את הגידולים כ-MammaPrint High Risk (n=706) או MammaPrint Low Risk (n=1160). מתוך קבוצת ה-MammaPrint Low Risk, סווגו 252 חולות כ-UltraLow Risk (+0.356 עד +1.000), ו-908 חולות שוחררו מ-UltraLow Risk. הנתונים הראו כי רק הגידולים בסיכון נמוך (לא UltraLow) הראו תועלת סטטיסטית מובהקת מ-EET: 9.5% שיעור הישרדות ללא מחלה (DFS) ו-7.9% שיעור מרווח ללא סרטן שד (BCFI) לאורך 10 שנים. לעומת זאת, הגידולים בסיכון UltraLow ו-High Risk לא הפיקו תועלת מובהקת סטטיסטית מ-EET. ממצא זה מדגיש כי סיכון נמוך (לא UltraLow) ב-MammaPrint מהווה סמן ביולוגי מנבא לשיפור התוצאות עם טיפול אנדוקריני מורחב.
"ממצאים אלו ממחקר NSABP B-42 מאשרים את התועלת של MammaPrint בזיהוי נשים עם סרטן שד בשלב מוקדם מסוג HR+, שיכולות להפיק תועלת או לא להפיק תועלת מטיפול אנדוקריני מורחב," אמר ד"ר ויליאם אודה, CMO של Agendia. "למרות שגורמים קליניים עשויים להיות קשורים לסיכון להישנות מאוחרת בסרטן שד מסוג ER+, הם לא מצביעים על אפשרות למנוע את ההישנות המאוחרת הזו. הנתונים החדשים תומכים בתועלת של MammaPrint בניבוי אילו נשים נמצאות בסיכון להישנות מאוחרת שניתן למנוע על ידי טיפול אנדוקריני ממושך. אנו גאים להוסיף מחקר זה לספרות המתעצמת שתומכת בשימוש ב-MammaPrint כדי להתמודד עם שאלות קריטיות בטיפול בסרטן השד, ולשפר את הטיפול בחולות סרטן השד".